Ikäihmisille

Kaipaavatko teidänkin hoivakodin asukkaat luovuuden iloa ja uusia tunteiden ilmaisun muotoja?

Ne herkät, kauneimmat elämää nähneet kädet. Ne tarinat, ne eletyn polun tarinat vapisevin pensselein muotoutuu paperille. Se hymy, se ilo, minä tämän tein, minun omat käteni maalasi, miten kaunis väri, minä osaan, minä pystyn, minä uskallan, olen siis oikea taiteilija. Vaikka en enää oikein kuule, näen huonosti, en pysty kävelemään, ajatukset eivät enää muotoudu sanoiksi, käteni ei enää pysty käsitöihin, mutta minä voin maalata.

 ”Tähän tulee talo, katto, seinät, lattia ja pieni ikkuna, vaikea tehdä, niin pieni on ikkuna. Savupiippu, mistä savu tupruaa. Niin, koska paistettiin tuvassa hapanleipää, karjalanpiirakoita.”                   

Hiljainen katse kaukaisuuteen.                                                         

”Talo on Virossa. Omenapuita pihassa, kukkia. Ja sakset.”

Ne eletyn elämän tarinat alkavat muotoutua sanoiksi maalausten kautta. Ne muistot hymyineen ja kaukaisine katseineen. Ne tunteet, mihin ei enää sanoja löydy, ne muotoutuu väreiksi.

Maalaamme vuorovaikutustaidetta ikäihmisten kanssa. Jotta työskentely olisi mahdollisimman helppoa, kastelemme paperit ja maalaamme nestemäisillä, myrkyttömillä Stockmar-merkkisillä vesiväreillä, jotka ovat täysin luonnontuotteita. Yksi maalauskerta on 1h pituinen ja tilasta riippuen suosittelemme max 10hlön ryhmiä, jotta voimme kaikkia tukea, kannustaa ja kuulla.

Saada kokea vuorovaikutusta itsen, maailman ja muiden ihmisten kanssa, se on vuororovaikutustaidetta