Minna & Peppi

Sinako

Kohtasimme ja opiskelimme yhdessä ratkaisukeskeisiksi valmentajiksi. 

Tämä tie avasi meille unelmamme rakentaa yhteinen yritys Sinako, sydämemme halusta auttaa valmennuksen voimasta ihmisiä löytämään itseään ja vahvistamaan hyvinvointiaan. Auttaa yrityksiä menestykseen tukemalla tiimien hyvinvointia. Vuorovaikutustaitoja, muutosten kohtaamisia ja arvopohjaa kehittäen ja vahvistaen. Ymmärsimme luovuuden lisäämisen olevan kaiken joustavan kehityksen ja muutoksen suuri mahdollistaja ihmismielessä. 

Joten loimmekin luovuuden kautta valmennuksemme. 

Syntyi vuorovaikutustaide.

Se taide mitä teemme jokainen sekunti itsemme, maailman ja muiden ihmisten kanssa, olemalla vuorovaikutuksessa. 

Tämä taide on tärkeimmässä roolissa tiimien hyvinvoinnin kanssa, siksi taiteellisista keinoista tuli meille se tärkein työkalu taiteen lisäksi. 

Vuorovaikutustaidetta haluamme tuoda myös hoivakoteihin ikäihmisille iloksi ja voimaksi, nuorten kanssa voimaannuttavaan työskentelyyn luomaan uskoa itseen ja tulevaisuuteen.

Ihan kaikille, myös sinulle.

 

Minna Pietarinen

Miksi Minna ja vuorovaikutustaide?

Taiteen tekemisestä ja kirjoittelusta syntyi jo alle kouluikäisenä lapsena tiedostamaton kanava purkaa herkän ja ujon tytön sisintä. 

Alkoi syntymään runoja, tarinoita ja taidetta elämästä

Elämä antoi 8 lasta, joista kolme pientä enkeliä rakensi sillan kaikkeuteen.

Ikävä, suru ja suuret elämänmuutokset, irrottautuminen lapsuuden kasvupohjan uskonnollisesta yhteisöstä käyden läpi samaan aikaan avioeroa, saivat maalaamaan omia umpikujia vapaiksi. Saivat opiskelemaan taidetta, joka johti taideterapiaan ja siitä taideterapian opintoihin avaten ymmärryksen taiteen syvimmästä merkityksestä ihmisyydessä, sen tuomasta vapaudesta elää kanavoiden tunteita värein rikkoen, rakentaen ja sanoittaen. Maalaten itselle sen omannäköisen elämän ymmärtäen luovuuden olevan ihmisen selviytymiskyvyn voima ja että sitä kykyä voi itse kehittää. Ihmismieli on hyvin joustava ja venyvä.

Syntyi monia näyttelyitä, tositarinoista syntyi peilejä, mihin oli helppo muiden samaistua ja löytää kadonnutta itseään, saada vertaistukea tunteilleen ja kokemuksilleen. 

Syntyi halu auttaa ihmisiä löytämään tätä elämisen vapautta taiteen kautta hoivakodeissa, päihderiippuvaisten läheisten kanssa, pitkäaikaistyöttömien, nuorten ja lasten parissa. 

Syntyi halu opiskella ammatti luontaisesta vahvuudesta ratkaisukeskeiseksi valmentajaksi ja tuoda tämä kaikki ihmisenä olemisen vapauden ilo ja voima työpaikoille, että tiimit voisivat paremmin ja yritykset menestyisivät.

Että me ihmisinä voisimme hyvin ja olisimme hyviä toisillemme. 

Logoart taideterapia -ohjaaja
Taiteilija
Sisustussuunnittelija
Ratkaisukeskeinen valmentaja

Peppi Stünkel

Miksi Peppi ja vuorovaikutustaide?

Uteliaisuus vei jo nuorena maailmalle, missä vuorovaikutuksen tarve ylitti kielimuurit.

Vuosi Lontoossa johti maailmanympärimatkaan joka päättyi jälleen Englantiin. Opiskelu ensin Eurooppalaisen median ja sittemmin viestinnän suunnittelun parissa antoi mahdollisuuden syventyä grafiikkaan, valokuvaukseen ja liikkuvaan kuvaan.

Odottamaton ura löytyi nopeasti kasvavalla alalla videopelijättiläisen leivistä. Parasta työssä oli mahdollisuus matkustaa ja kouluttaa ihmisiä ympäri maailmaa.

Seikkailunhalu vei kuitenkin korporaatiosta ensin polkupyörällä Aasian halki, ja Kambodhzaan rakentamaan kansalaisjärjestöä. Afrikan ja Argentinan kautta matka vei Brasiliaan leijalautailemaan ja sielä töihin rakkaan harrastusken parissa.

Matkan jatkuttua Meksikoonse pysähtyikin sinne vuosikymmeneksi. Ensin leijalautailukoulua perustamaan ja pian merikilpikonnia suojelemaan. Luovuus ja vuorovaikutustaidot johtivat mitä kiinnostavimpiin luonnonsuojeluprojekteihin.

Paluu Suomeen kahden vuosikymmenen jälkeen, toi mukanaan täysin uudet mahdollisuudet. Globaalin työyhteisön rakentamista start-upeille, myyntiä ja markkinointia sekä uuden opiskelua.

Merkityksellinen työ palasi elämään ratkaisukeskeisenä valmentajana.

Taiteesta maalasimme Minnan kanssa uusia valmennuksen sävyjä ja syntyi vuorovaikutustaide. Suhde luovuuteen ja ymmärrys taiteen voimasta olematta taiteilija. Usean kielitaidon lisäksi tuli se kaikista kielistä maagisin, ei-verbaalinen kieli ja uusi kanava jonka kautta ilmaista tunteita ja ajatuksia yhteydestä alitajuntaan. Uusi väri jatkuvasti kasvavaan valmennuspalettiin.

Ratkaisukeskeinen valmentaja
Bachelor of Arts Hons Communication Design
BTEC European Media Studies